Известният руски геополитик проф. Александър Дугин , наричан мозъкът на Путин

...
Известният руски геополитик проф. Александър Дугин , наричан мозъкът на Путин
Коментари Харесай

"Мозъкът на Путин": Ако загубим войната, светът ще избухне в пламъци

Известният съветски геополитик проф. Александър Дугин  , именуван " мозъкът на Путин " поради въздействието си върху съветския водач, съобщи, че отстъплението на страната от украинската столица Киев е единствено " краткотрайно ", сподели той в изявление за Turkiye Gazetesi.

Александър Дугин е съветски мъдрец, политолог, социолог и журналист. Той е началник на Центъра за консервативни проучвания и създател на Международното евразийско придвижване в Русия.

По-рано този месец съветските сили се изтеглиха от покрайнините на Киев, откакто се пробваха да завладяват украинската столица. Руската войска се препозиционира от региона, с цел да се концентрира върху източния район Донбас в Украйна, обявиха представители на Пентагона и НАТО.

В изявлението Дугин дефинира съветското оттегляне като " чисто тактически ход ", който ще разреши на съветската войска да се прегрупира и да извърши " проверки " под управлението на новоназначения военачалник Александър Дворников, основна фигура в съветската акция в Сирия през 2015 година

" В момента съветската войска се бори със суверенните сили, които постановат еднополюсен свят ", съобщи Дугин, визирайки съюзническите на Украйна страни, в това число Съединени американски щати. " Ние не можем да загубим тази война. В противоположен случай целият свят ще избухне в пламъци ".

" Кампания на Русия в Източна Украйна " не е победа " за страната. Нашите бойци няма да се върнат вкъщи, до момента в който не бъдат унищожени задачите в цялата страна и не бъде открита сигурност, или до момента в който Зеленски не се съобщи ", сподели още Дугин.

" Отправихме предизвикателство към еднополюсния международен ред, насочен към Съединени американски щати и НАТО. Страните от НАТО избраха Украйна за база за тяхна база и в случай че не беше съветската военна интервенция, офанзивите против Русия щяха да стартират от украинска територия ", изясни Дугин.

От друга страна, Даниел Трейсман, професор по политически науки в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и специалист по съветска политика, съобщи, че " сигурно е допустимо " съветският президент Владимир Путин да насочи съветските сили да се опитат още веднъж да завладяват Киев.

" Със сигурност е допустимо, в реалност е даже доста евентуално, Путин да желае да направи още един опит за завладяване на Киев, в случай че в някакъв предстоящ миг реши, че неговите военни имат по-голям късмет да съумеят ", сподели Трейсман пред „ Инсайдер “.

Източник:

Фото: lisakov.dugin.ru
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР